حتما شما هم هميشه خود را در آشپزخانه مشغول پخت و پز ميکنيد. وجود روغن براي پخت و پز ضروري است. روغن ميتواند چربي مورد نياز غذا را تامين کند و از چسبيدن آن به ماهيتابه جلوگيري نمايد. در حاليکه برخي از چربيها ميتوانند حرارت را تحمل کنند، برخي اينگونه نيستند و اگر حرارت زيادي را متحمل شوند، طعم و مواد مغذي خود را در طي فرآيند پخت از دست ميدهند. روغنهايي که ميتوانند حرارت زيادي را تحمل کنند، براي پخت و پز بسيار عالي هستند. در ادامه مقاله با ما همراه باشيد تا بتوانيد انتخاب مناسبي از روغنهاي پخت و پز مورد نياز خود داشته باشيد.
طرح اقدامي
روغنها معمولا نسبت به چربيهاي جامد در برابر حرارت تحمل بيشتري دارند. به علاوه، پخت و پز با روغن در مقابل استفاده از کره يا ساير موارد، انتخاب بهتري براي افرادي است که ميخواهند چربيهاي اشباع را کمتر کنند.
روغن زيتون در برابر ساير روغنها هميشه برنده است و اولين جايگاه را از آن خود خواهد کرد. اين روغن به صورت خام و نپخته نيز طعم بسيار خوبي دارد بنابراين براي آشپزي هم برنده اصلي خواهد بود.روغن زيتون سرشار از اسيدهاي چرب تک غير اشباع بوده و منبع عالي از مواد شيميايي گياهي است که ميتواند در پيشگيري از انواع مختلف سرطان مفيد باشد. در مقايسه با ساير چربيها، تحقيقات انجام شده پيشنهاد ميکند که روغن زيتون فوق بکر ميتواند حس سيري بيشتري در فرد ايجاد کند. برخي از تحقيقات اخير نشان ميدهد که رژيم غذايي مديترانهاي حتي ميتواند ما را خوشحالتر کند.روغن زيتون فوق بکر ممکن است در دماي 325 درجه فارنهايت بسوزد اما روغن زيتون تصفيه شده ميتواند تا دماي 450 درجه فارنهايت يا بالاتر را تحمل نمايد. بنابراين اگر در منزل خود روغن زيتون فوق بکر داريد بهتر است آن را براي پخت و پز سرد(مثل سالاد) کنار بگذاريد و از روغن زيتون تصفيه شده براي سرخ کردن يا پختن سبزيجات استفاده نماييد.
روغن کانولا به عنوان يک روغن خوب و عالي براي پخت و پز نيز منبع غني از اسيدهاي چرب ضروري همچون لينئوليک اسيد (امگا 6) و آلفا لينولنيک اسيد(امگا 3) است. بدن نميتواند به تنهايي اين ترکيبات را ايجاد کند بنابراين بايد در رژيم غذايي شما وجود داشته باشد. در حاليکه بيشتر افراد امگا 6 مورد نياز خود را از رژيم غذايي روزانه دريافت ميکنند، اما دريافت امگا 3 کافي در روز کمتر اتفاق مي افتد. امگا3 از بروز بيماريهاي قلبي جلوگيري ميکند. علاوه بر ماهيهاي چرب و روغن کانولا، ساير منابع امگا3 شامل کتان ،گردو و روغن کنف يا همان روغن شاهدانه است.
اين روغن محبوب ميتواند دما و حرارت زيادي را تحمل کند بنابراين ميتوانيد به راحتي از آن براي سرخ کردن مواد غذايي مختلف استفاده کنيد. در حاليکه روغن نارگيل مقادير زيادي اسيد چرب اشباع شده دارد، مطالعات اندکي بر روي آن انجام شده و ترکيباتي از اسيدهاي چرب در روغن نارگيل را يافته است که ممکن است نسبت کلسترول کل بدن را بهبود ببخشد. روغن نارگيل مزاياي بسيار ديگري براي سلامتي بدن دارد و ميتواند ابزاري مفيد براي آشپزي باشد. در مورد بوي آن نيز نگران نباشيد. روغن نارگيل بکر ممکن است بوي کمتري داشته باشد.
اگرچه بيشتر افراد انگور را به خاطر محصولاتي که از آن تهيه ميشود دوست دارند اما روغن دانه انگور براي پخت و پز قلمرو خاص خودش را دارد. مطالعات انجام شده نشان ميدهد که اسيد چرب و آنتي اکسيدانهاي موجود در آن براي کاهش وزن موثر است.همچنين اين ترکيبات به کاهش تشکيل سلولهاي چربي جديد و التهاب کمک ميکند. بيشتر مطالعات هنوز در ابتداي کار هستند و در مورد نحوه دقيق مصرف اطلاعاتي نميدهند اما مطالعات و تحقيقات انجام شده نشان ميدهد که اين روغن ممکن است براي کاهش سطح فشار خون مفيد باشد و ضربان قلب را نيز بهبود ببخشد. بنابراين سعي کنيد آن را به سالاد و مواد غذايي خود اضافه کنيد تا سلامت بهتر و بيشتري داشته باشيد.
تمامي افرادي که فشار خون بالا دارند و از آن رنج ميبرند بهتر است از اين روغن استفاده کنند. اين روغن سرشار از اسيدهاي تک و چند غير اشباعي است و ميتواند براي فشار خون بالا مفيد باشد. اين موضوع به خاطر وجود همين اسيدهاي چرب، ويتامين E و سسامين است. اگرچه مطالعات بيشتري نياز است اما محققان اسيدهاي چرب و آنتي اکسيدانهاي آن را به افزايش کلسترول خوب خون و کاهش کلسترول بد خون پيوند مي دهند.
اگر به دنبال روغنهاي ديگري هستيد ميتوانيد از مواردي همچون روغن آووکادو، آفتابگردان و روغن بادام استفاده کنيد. بيشتر روغنهاي گياهي جايگزين، اسيدهاي چرب چند غير اشباع بالايي دارند و ميتوانند کلسترول خون را کاهش دهند و در نتيجه از بروز بيماريهاي قلبي پيشگيري نمايند. اين روغنها کمي گران هستند بنابراين بهتر است به مقدار مناسب از آنها استفاده نماييد.
نتيجه گيري
زماني که صحبت از به کارگيري روغنهاي پخت و پز در رژيم غذايي روزمره به ميان ميآيد، تحمل و مقاومت در برابر گرما بسيار مهم خواهد بود. براي اينکه محتواي اسيد چرب اين روغنها باقي بماند و از سوختگي جلوگيري شود از بذر کتان، گردو، روغن شاهدانه و روغن زيتون با کيفيت بالا، فقط بايد به عنوان چاشني يا در سس سالاد استفاده شود، بقيه موادي که در بالا ذکر شد براي پخت و پز عالي هستند. اگر استفاده از اين روغنها همان چيزي نبود که به دنبالش بوديد، مي توانيد به عنوان يک کرم مناسب براي دست و صورت خود از آنها استفاده کنيد.
منبع: بهترين روغن پخت و پز - پارال طب
درباره این سایت